En ställbar bordslampa ger bättre ljus

Behöver du bra belysning till ditt bord? I så fall är en ställbar bordslampa helt rätt alternativ. Rätt belysning hjälper dig att studera bättre eller att jobba mer effektivt. Det är viktigt att du har bra ljus när du arbetar för att ögonen inte ska bli överansträngda. Rätt bordslampa löser detta på ett optimalt sätt.

Det är viktigt f​ör våra ögon att vi har rätt belysning. Vi är väldigt känsliga för ljus och påverkas starkt om vi får för lite eller för mycket av det, eller om ögonen får anstränga sig för mycket. Det är viktigt med balans här.

Detsamma gäller blåljus från dator och bildskärm som påverkar oss starkare än vad vi kanske tror. Vi spenderar väldigt mycket tid framför den här typen av teknologi nu för tiden och det riskerar litegrann att påverka vår nattsömn. Hjärnan blir då överstimulerad och det blir svårt att sova, men det finns också annan dynamik som kommer in här.

Viktigt med rätt bordslampa på kvällen

Våra sömnrytmer är nämligen väldigt anpassade efter ljuset, det naturliga vi utsätts för runt omkring oss. Uppkomsten av icke-naturligt ljus är därför någonting som våra hjärnor inte automatiskt är up to date med och därför skickas inte signaler om att det är dags att sova, utan snarare tvärtom vilket skapar en ganska stark fysisk konflikt i kroppen som gör det svårt att slappna av på bästa möjliga sätt. Det är därför bra att hitta någon form av balans kring hur man använder sina bildskärmar och när på dygnet man gör det.

Sitter man och arbetar sent på kvällen, vilket inte är omöjligt nu för tiden, så är det viktigt att ha rätt belysning och en ställbar bordslampa är då ett perfekt val.